18 maj 2024
måndag, 15 juni 2015 18:39

S&P bekräftar Uppsalahems höga kreditbetyg

Skrivet av 
alt
Mikael Rådegård är vd för Uppsalahem. Fotograf Stewen Quigley, Qimage

 

Standard & Poor’s (S&P) har nyligen genomfört sin årliga granskning av Uppsalahem och bekräftar nu för femte året i rad det höga kreditbetyget. Betyget för lång upplåning blir fortsatt AA- och betyget för kort upplåning A1+ och K-1 vilket är högsta möjliga betyg för kort upplåning.

 

Standard & Poor’s lyfter fram Uppsalahems starka ekonomi och låga affärsrisk som viktiga faktorer som bidragit till det goda betyget. Vidare framhålls den mycket starka bostadsmarknaden i Uppsala, liksom Uppsalahems mycket väl underhållna fastigheter med minimala vakanser. Standard & Poor’s lyfter dessutom fram Uppsalahems stabila kassaflöde, låga skuldsättning och företagets goda resultatutveckling.

 

Slutligen menar Standard & Poor’s att sättet att styra Uppsalahem med hjälp av en strategisk planprocess och förmågan att nå högt uppsatta mål sammantaget är viktiga beståndsdelar för det höga betyget.

 

– Vi är stolta över att Standard & Poor’s har uppmärksammat vår förbättrade lönsamhet och lägre skuldökningstakt. Genom att vi behåller vårt höga betyg får vi möjlighet till fortsatt fördelaktig upplåning, vilket är en viktig faktor för en hög nyproduktionstakt, säger Kerstin Joelsson, finanschef Uppsalahem.