5 maj 2024
torsdag, 09 april 2015 14:26

NIRAS rådgivare åt Alfa-kassan

Skrivet av 
alt

Chokladfabriken (Eken 6) i Sundbyberg ritades av Ivar Tengbom och byggdes 1918 som fabrik åt Marabou. Fastigheten är idag en kontorsfastighet om 27.000 kvm och den ägs av Areim Fond II.


alt
Andreas Strömberg, projektledare på NIRAS.


I höstas inledde Alfa-kassan ett lokalprojekt tillsammans med NIRAS i syfte att analysera lokalbehovet för verksamhetens huvudkontor i Sundbyberg. Projektet har utmynnat i att Alfa-kassan nu tecknat ett nytt hyresavtal om cirka 1.500 kvm och valt att flytta huvudkontoret till Chokladfabriken på Löfströms allé. Tillträde sker i slutet av året och innebär därmed att Alfa-kassan lämnar sina nuvarande lokaler på Prästgårdsgatan.
    

NIRAS har varit Alfa-kassans rådgivare i hela projektet och stöttat verksamheten i form av behovs- och marknadsanalyser, kravställande, avtalsutformning samt förhandling.
   

– Vi är glada och stolta över att ha fått hjälpa Alfa-kassan i deras lokalprojekt och vi ser fram emot att även bistå verksamheten vid kommande lokalanpassning och flytt. Det blir en blandning av storrum och cellkontor, säger Andreas Strömberg, projektledare på NIRAS.