30 april 2024
tisdag, 07 april 2015 17:47

Prologis startar uthyrning i Torslanda

Skrivet av 
alt

Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden.

 

I slutet av januari i år tecknade Prologis arrendeavtal med Göteborgs Stad om att förvärva 130.000 kvm i anslutning till Göteborgs Hamn. Nu har Prologis träffat ett exklusivt uthyrningsavtal med JLL för att finna hyresgäster till denna ny alogistikpark i Torslanda. Parken kommer att bestå av flera logistikanläggningar om minst 60.000 kvm, med en första etapp om cirka 40.000 kvm.

 

Byggnationen av den första etappen kommer att starta under 2015 med ett planerat färdigställande under våren 2016. Parken, som ligger i ett av Sveriges bästa logistikläge, intill Volvo och Göteborgs hamn, en hamn som är Nordens största där 60 procent av Sveriges containertrafik passerar.

 

– Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Prologis i detta prestigefyllda uppdrag där bolaget ska bygga en ny stor logistikpark. Projektet är en viktig del i Göteborg stads vision och det är väldigt roligt att få vara med på den resan, säger Fredrik Jagersjö, ansvarig för uppdraget på JLL.

 

Prologis är en ledande leverantör av logistikfastigheter i Sverige, med cirka 370.000 kvm logistik- och distributionsytor, vilka idag är fullt uthyrda.