30 april 2024
tisdag, 07 april 2015 15:33

Biltema ökar i Göteborg

Skrivet av 
alt

Biltema räknar med att öppna sitt nya varuhus i Sisjön, Göteborg, någon gång under 2016.


Nu står det klart att Biltema väljer Sisjön för sin andra etablering i Göteborg. Kedjan har avtalat med Alaska Fastigheter, den största fastighetsägaren i Sisjön, och kontraktet omfattar 7.300 kvm för handel i den norra delen av området, intill Söderleden. Sammanlagt planeras här cirka 100.000 kvm för handel och kontor – en investering som totalt beräknas kosta cirka 1,5 Mdr kr, varav 75 Mkr avsätts för att bidra till utvecklingen av vägnätet i området.

 

– Det är naturligtvis väldigt glädjande att en så stor aktör som Biltema väljer att etablera sig i Sisjön. Det ökar hela områdets attraktionskraft och innebär en ännu större bredd i utbudet av handel här, säger Nils Rydh, vice vd på Alaska Fastigheter.

 

För Biltema innebär det nya varuhuset i Sisjön en ökad närvaro i Göteborgsregionen och är ett led i företagets snabba expansion på den nordiska marknaden. Idag har kedjan 126 varuhus i Norden, varav 40 i Sverige, och omsätter 9 Mdr kr.

 

– I Sverige har vi under de senaste tre åren etablerat 17 nya varuhus och under de kommande fem åren ska vi öppna ytterligare cirka 20. Sisjön var ett självklart val för oss eftersom det är en av de starkaste handelsplatserna i Göteborg, med ett strategiskt läge och en stor köpkraft i närområdet där medelinkomsten är betydligt högre än i Göteborg som helhet, säger Anders Selfors, etableringsansvarig på Biltema.