5 maj 2024
tisdag, 31 mars 2015 15:58

Skanska bygger för 600 Mkr åt AMF

Skrivet av 
alt

Skanska tar hem ett stort kontrakt när AMF Fastigheter förnyar 27.000 kvm kontor och bygger på fastigheten som inhyser Gallerian i centrala Stockholm.


Skanska har slutit avtal med AMF Fastigheter om renovering och ombyggnad av 27.000 kvm lokaler i nio våningar till moderna flexibla kontorslokaler en fastigheten som bland annat inhyser Gallerian i Stockholm. Beställningen är värd cirka 600 Mkr.

 

Uppdraget är en del i AMF Fastigheters utvecklingsprojekt Urban Escape Stockholm. Projektet innefattar ett helt kvarter med fem fastigheter på 130.000 kvm i centrala Stockholm samt gatumiljön.

 

Skanska ska även genomföra en påbyggnad motsvarande 3 plan och totalt 7.000 kvm bruttoarea. Det är ett avancerat byggprojekt som utförs med stort fokus på logistik och säkerhet. Gallerian som är inrymd i de nedersta våningarna kommer att hållas öppen under hela byggtiden.
    

Byggstart sker omgående och kontorshuset ska stå färdigt under sommaren 2017. Kontorshuset ska motsvara högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt miljöcertifieringssystemet LEED, på näst högsta nivån guld.