3 maj 2024
onsdag, 25 mars 2015 14:16

Täby park blir en promenadstad

Skrivet av 
alt

Täby park ska rymma 6.000 bostäder och 5.000 arbetsplatser.


Täby park blir namnet på den nya stadsdelelen som ska växa fram där Täby Galoppfält ligger. Här planeras för 6.000 bostäder och cirka 5.000 arbetsplatser. Första inflyttning beräknas till 2018. Området utvecklas gemensamt av Skanska och JM via det gemensamägda bolaget GEAB tillsammans med Täby kommun och Viggbyholms Gård Fastighets AB. Arbetet med detaljplanen påbörjas i år och stadsdelen kommer successivt att byggas upp under 20-30 år. Täby parks hållbarhetsfokus kommer att märkas, inte minst på att stadsdelen planeras bli en utpräglad cykel- och promenadstad.

 

– Täby park kommer att locka till sig människor som uppskattar storstadens fördelar med ett levande stadsliv inpå knuten med biobesök, restauranger och caféer. Men de söker också efter småstadens personlighet och närhet till grönområden, säger Inger Olsson, vd för GEAB.
    

– Täby park är ett av de största utbyggnadsområdena i hela Stockholmsregionen. Vi har påbörjat en otroligt spännande resa tillsammans med de andra markägarna.  Här kommer vi att skapa ett av Sveriges mest attraktiva områden med ett brett utbud av bostäder, arbetsplatser, förskolor och skolor samt en stadspark, säger Leif Gripestam (M), kommunstyrelsens ordförande i Täby.