3 maj 2024
tisdag, 24 mars 2015 15:37

Concent utvecklar stadsradhus i Upplands Väsby

Skrivet av 
alt
I ett område med före detta handelsträdgårdar i Upplands Väsby kan Concent bygga 4.300 kvm BOA. Bild: Total Arkitektur och Urbanism AB.

 

Concent fortsätter sin satsning på hyresrätter i Stockholmsområdet och utvecklar nu nya hem i Upplands Väsby. Bostäderna består i huvudsak av två lägenhetstyper i vad som brukar kategoriseras som stadsradhus formgivna av Total Arkitektur och Urbanism AB.

 

Det planerade projektet ligger i området Ekeby i Upplands Väsby. Området har tidigare varit handelsträdgård, men i och med förnyad detal­jplan möjliggörs det nu att bygga bostäder. Vid studier har en byggrätt om cirka 4.300 kvm BOA varit möjligt att ta fram.

 

– Hyresrätter är efterfrågade i hela regionen och det känns fantastiskt att kunna erbjuda ett smart och prisvärt boende, med egen trädgård i en kommun som Upplands Väsby, säger Sara Johansson, projektutvecklare på Concent AB.

 

Ifjol köpte Concent en projektportfölj om cirka 140.000 kvm inom bostäder, samhälls- och kommersiella fastigheter och har därefter portföljen utökats med mer än 500 lägenheter med fokus på Stockholmsområdet.

 

– Vi har som ambition att de närmaste åren uppföra 3.000 nya bostäder i egen regi och kommer nu att utveckla vår organisation inom affärsområdet fastighetsutveckling, säger Jan Pardeby, Senior Advisor på Concent AB.

 

I en kommentar kan sägas att koncernen Concent Intressenter AB är en starkt växande bostadsutvecklare som med drygt 180 anställda omsatte cirka 700 Mkr år 2013 och med ett resultat om 238 Mkr efter finansnetto. Concent bildades år 1998 av Lundbergs. Efter några år köpte några av medarbetarna i Concent ut företaget och de gick sin egen väg med kontor i Stockholm, Norrköping och Haparanda.  

 

Bolagets strategi är att i egen regi driva projekt från råmark till nyckelfärdiga byggnader. Fokus ligger på hyresrätter i stor- och universitetsstäder och bostadsrätter i Stockholm samt större kommersiella anläggningar i strategiska lägen.

 

Större projekt som Concent driver är 270 hyresrätter i Bålsta, Quality Hotels Barents i Haparanda, 150 studentbostäder på Hälsovägen i Huddinge, 341 hyresrätter i tre skilda projekt i Örebro samt 54 hyresrätter i Kungsängen.