29 april 2024
fredag, 20 mars 2015 18:29

Newsec rådgivare i miljardaffär om vindkraft

Skrivet av 
alt

Omid Ashrafi, Head of Infrastructure and Energy Newsec.

 

Den svenska vindkraftsutvecklaren Kraftö byggstartar nu Sörby vindkraftpark omfattande 122 MW för det internationella försäkringsbolaget Allianz, som förvärvar sin tredje vindkraftpark i Sverige. Parken, som kommer bestå av 37 Vestas V117 3.3 MW vindkraftsverk, beräknas tas i drift hösten 2016. Newsec har varit exklusiv finansiell rådgivare till Kraftö i affären och även rådgivare i samband med Allianz tidigare förvärv i Sverige.

 

– Vi ser en trend där institutionella investerare söker sig till vindkraft som alternativ investering. Marknadsläget är dock för närvarande mycket utmanande med rekordlåga elpriser. Sörby är ett starkt case där vi arbetat tillsammans med Kraftö för att optimera potentialen, säger Omid Ashrafi, Head of Infrastructure and Energy Newsec.

 

Sörby, beläget i Ljusdal och Bollnäs kommuner, kommer att bestå av totalt 37 Vestas V117 3.3 MW vindkraftverk. Det är det största vindkraftsprojekt som Kraftö hittills arbetat med och utgör en ny milstolpe i bolagets utveckling då även ansvar för byggnationen av parken kommer att hanteras. Driftstart planeras till augusti 2016.

 

– Genom affären visar vi Kraftös förmåga att följa våra projekt från idé till upphandling och byggnation. Vi är väldigt glada för förtroendet från Allianz Capital Partners som är en av världens största finansiella investerare i förnybar energi, säger Anders Barne, vd Kraftö.