28 april 2024
fredag, 20 mars 2015 17:32

Union Investment köper EU:s kontor i Helsingfors

Skrivet av 
alt

Tölöviken, som är en del av Helsingfors CBD, och som ligger nära centralstationen, är ett växande kontors- och bostadsområde, där nu även EU:s finska kontor ligger.

 

EU:s nya huvudkontor i Helsingfors har fått en ny ägare. Det är tyska Union Investment som förvärvar en kontorsbyggnad om 10.888 kvm i Tölöviken, Helsingfors, som färdigställdes av Lemminkäinen i maj 2014. Union Investment genomför förvärvet på uppdrag åt den öppna fastighetsfonden UniImmo Europe. Säljaren är det ömsesidiga pensionsförsäkringsbolaget Etera som i köpeskilling erhåller 93,3 MEUR, cirka 871 Mkr. EU har avtalat om att hyra cirka 70 procent av fastighetens totalyta.

 

CBRE Finland Oy agerade som exklusiv rådgivare till säljaren, medan Merilampi Advokatbyrå var säljarens rådgivare och Roschier Advokatbyrå var köparens juridiska biträde.

 

Tölöviken, som är en del av Helsingfors CBD, ligger nära centralstationen.

 

– Kontorsmarknaden Tölöviken täcker bristen på högklassiga och moderna byggnader i Helsingfors CBD. Detta har lett till att nya byggnader i Tölöviken är uthyrda långt före färdigställandet, säger Philipp La Pierre, chef för Investment Management på Union Investment Real Estate GmbH .

 

Förvärvet, som har en certifieringen LEED Gold, har en lobby, ett café, en restaurang och flera konferensrum i bottenvåningen samt 62 parkeringsplatser i källaren.

 

Inklusive förvärvet av EU:s huvudkontor, äger nu Union Investment 11 fastigheter i Helsingfors med ett totalt värde på cirka 460 MEUR, cirka 4 Mdr kr.