3 maj 2024
torsdag, 19 mars 2015 16:50

Tellus Tower kan bli 237 m högt

Skrivet av 
alt
Tellus Tower om 237 meter har fortfarande chansen att bli Nordens högsta byggnad vid Telefonplan. Bild: Wingårdh Arkitektkontor

 

Tellus Tower stoppades av Försvarsmakten för en månad sedan. Men Bo Bergman, planchef vid stadsbyggnadskontoret Stockholm, har lämnat in fyra förslag till Försvarsmakten om en ny placering av Tellus Tower. Nu har dessa förslag vunnit Försvarsmaktens gehör, enligt stockholmdirekt.se.

 

Lars Träff, överste och chef för produktionsledningens infrastrukturavdelning vid Försvarsmaktens högkvarter, säger:

– Stockholms stad har återkommit med tre-fyra förslag som alla innebär att de flyttar byggnaden en liten bit från den ursprungliga placeringen. Gör man någon av de här förflyttningarna kommer vi inte att ha några synpunkter.

 

Överste Lars Träff kan inte beskriva placeringarna i detalj, men säger att alla alternativ innebär att Tellus Tower blir kvar vi samma område och att byggnaden kan vara 240 meter hög.

– Vi har gett staden ett positivt förhandsbesked. De här placeringarna påverkar inte Försvarsmakten i någon utsträckning, säger överste Träff.

 

Och Magnus Caspi, projektchef hos byggherren SSM säger:

– Vi har ambitionen att bygga Tellus Tower i full höjd vid Telefonplan.

 

Tellus Tower, som har ritats av Gert Wingårdh, ska bli 237 meter högt i 75 våningar med totalt 700 bostäder som passar 1-2 personer. Enligt Mattias Roos, vd SSM Bygg & Fastighets AB, är målgruppen i den pågående försäljningen personer mellan 20 och 40 år vilka uppskattar funktionella lägenheter. En målgrupp som är mer benägen att betala för funktion än för kvadratmeter.

 

Några priser har ännu inte meddelats utan SSM tar ut en bokningsavgift om 25.000 kr plus en administrativ avgift om 6.000 kr för de personer som signerar ett bokningsavtal.