3 maj 2024
onsdag, 18 mars 2015 15:58

Oracle hyr 4.000 kvm i Solna Port

Skrivet av 
alt

Uthyrningarna tar fart i Solna Port vid Haga Norra.


Nordic PM och Cushman & Wakefield har tillsammans genomfört ytterligare en uthyrning av lokaler i Solna Port vid Haga Norra, för fastighetsägaren Commerz Reals räkning. Lokalerna utgörs av kontorsytor omfattande sammanlagt 4.000 kvm fördelade över två våningsplan, och ny hyresgäst blir mjukvaruföretaget Oracle, som flyttar in under hösten.

 

Detta innebär att Oracle väljer att flytta sitt svenska huvudkontor från Kista till Solna Port på Råsundavägen vid Haga Norra. Avtalet träder i kraft från och med november 2015 och löper över sju år.

 

– Solna Port har de senaste månaderna genomgått en mycket gynnsam utveckling i och med de genomförda nyuthyrningarna om sammanlagt nära 10.000 kvm, vilka kommer att bidra till att blåsa nytt liv i huset, säger Timo Lutz, Commerz Real.

 

– Vi ser fram emot denna omlokalisering av vårt huvudkontor till Solna Port, som ligger mycket strategiskt placerad i ett spännande tillväxtområde med utmärkt infrastruktur för arbets- och affärspendling, säger Chris Berry, vd för Oracle Svenska AB.