27 april 2024
torsdag, 12 mars 2015 20:32

Gyllfors tillträder som vd för SSSB

Skrivet av 
alt

                                                                                                  

I höstas rekryterades Ingrid Gyllfors (bilden) som vd för Stockholms studentbostäder (SSSB). Hon tillträder tjänsten på måndag den 16 mars. Stockholms studentbostäder har som målsättning att utöka sitt bestånd med cirka 2.000 bostäder och har redan identifierat cirka 75 procent av dessa genom möjliga byggrätter på egen mark. En av utmaningarna som Ingrid Gyllfors tar sig an är att omsätta det intensiva förarbetet till handling, att faktiskt sätta spaden i marken och börja bygga.

 

Vi behöver hitta nya kreativa lösningar, dels för att klara byggkostnaderna, dels för att kunna erbjuda attraktiva boenden för studenter, framhåller Ingrid Gyllfors.     

 

Med nästan 8.000 rum och lägenheter i Stockholm finns det även ett stort bestånd att förvalta och många kunder att ta hand om.

 

Ingrid Gyllfors kommer närmast från Ebab där hon arbetat som avdelningschef, och hon har tidigare yrkeserfarenhet som bland annat stadsbyggnadschef inom Solna stad och fastighetschef på fastighetskontoret i Stockholms stad. Hon efterträder Chris Österlund.