5 maj 2024
onsdag, 25 februari 2015 19:11

Hemfosa investerar i Vällingby

Skrivet av 
alt

Pysslingen Skolor har tecknat 15-åriga hyreskontrakt i Vällingby Parkstad, som växer fram i och kring Vattenfalls gamla huvudkontor.

 

Hemfosa investerar i två samhällsfastigheter samt i en logistikfastighet till ett totalt underliggande fastighetsvärde om cirka 230 Mkr.

 

Säljare av de bägge samhällsfastigheterna är Sveafastigheter och fastigheterna är Häftklammern 9 och Vattenfallet 16 i Vällingby Parkstad. Fastigheterna, som omfattar totalt 5.200 kvm och tidigare var en del av Vattenfalls huvudkontor, är under ombyggnation. Hyresgäst är Pysslingen Skolor på ett 15-årigt hyresavtal. Tillträde sker när fastigheterna är slutbesiktade och hyresgästen har flyttat in. Beräknat tillträde sker den 1 juli 2015.

 

Inom Vällingby Parkstad utvecklas även 1.400 nya bostäder tillsammans med service, arbetsplatser, mötesplatser och grönområden.

 

– Sveafastigheter har arbetat aktivt med utvecklingen av Vällingby Parkstad sedan 2006. Skolan är en viktig del av den nya stadsdelen, så vi är glada över att kunna överlåta förvaltningen till en långsiktig och stabil ägare som Hemfosa, säger Erik Widmark på Sveafastigheter.

 

Vidare investerar Hemfosa i en fastighet i Västra Götaland som omfattar en totalyta om 13.283 kvm efter tillbyggnad. Ett 25-årigt hyresavtal är tecknat med hyresgästen. Projektet beräknas vara färdigställt i slutet av 2015.