2 maj 2024
onsdag, 11 februari 2015 15:42

Eskilstuna nya badhus klart våren 2016

Skrivet av 
alt

Det är Liljewall arkitekter som har projekterat Munktellbadet i Eskilstuna tillsammans med Eskilstuna kommunföretag AB och NCC som genomför byggnationen i partnering. Bild: Liljewall arkiteter

 

Första spadtaget för ett nytt badhus i Eskilstuna togs under 2014 och samtidigt påbörjades ett arbete för att ta fram idéer om vad badhuset ska heta. Kommunens tjänstemannagrupp för det nya badhuset vände sig därefter till kommuninvånarna för att fråga vad de tyckte och resultatet visade att det fanns stöd för ett av alternativen, nämligen namnet Munktellbadet.

 

– Munktellbadet är ett bra förslag som både knyter an till badets placering och stadens industrihistoria. Kopplingen till Munktell kommer att vara till stor hjälp när vi ska bygga lekfulla och lärorika berättelser kring våra nya erbjudanden och tjänster, säger Torbjörn Bergvall, vd för Eskilstuna Bad AB

 

Byggnationen av det nya badhuset följer tidplanen och våren 2016 beräknas badhuset stå klart intill ån i Munktellstaden.

 

Det är Liljewall arkitekter som har projekterat Munktellbadet tillsammans med Eskilstuna kommunföretag AB och NCC som genomför byggnationen i partnering. Kommunen har projekterat en ny simhall med delbar 50-metersbassäng, två multibassänger, Äventyrsbad och möjlighet till Relaxavdelning och Gym. Platsen är det historiskt intressanta industriområdet Munktellstaden jämte Eskilstunaån, med bara några minuters promenad från centrum.

 

En del av utmaningen för Liljewall arkitekter har varit att inordna den stora anläggningen i den känsliga och bevarade industrimiljön. En annan utmaning har varit att skapa rörelsemönster längs Eskilstunaån och mötesplatser runt badhuset.