2 maj 2024
måndag, 09 februari 2015 18:34

NCC säljer för 820 Mkr till Storebrand

Skrivet av 
alt
NCC säljer ett projekt i Lysaker, en förort väster om Oslo, nära tunnelbana och E18.

 

NCC säljer kontorsprojektet Lysaker Polaris i Oslo i Norge till Storebrand Eiendom AS. Affären genomförs som bolagsförsäljning med ett underliggande fastighetsvärde om drygt 820 Mkr. Bygget pågår och tillträde är planerat till den 15 juli 2015.

 

Projektet ligger i Lysaker som är ett väletablerat kontorsområde i Oslo. Infrastrukturen i området är utmärkt och det är gångavstånd till Lysaker Station och tunnelbana, bussar samt expresståg till flygplatsen. Projektet omfattar en uthyrningsbar yta på nära 20.000 kvm med garage och är uthyrt i sin helhet till Technip Norge AS, en global leverantör till olje- och gasindustrin.

 

– Lysaker Polaris ligger nära E18 och kommer att ha ett mycket bra och synligt läge med en spännande arkitektur. Med en långsiktig och stabil hyresgäst som Technip, har Lysaker Polaris visat sig vara ett mycket attraktivt projekt för investerarna, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

 

Sedan 2010 miljöcertifieras alla NCC:s projekt enligt det oberoende systemet BREEAM. Lysaker Polaris kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Very Good.