2 maj 2024
fredag, 06 februari 2015 14:01

Framtiden sparkar vd Anneli Snobl

Skrivet av 
alt

Anneli Snobl blev vd för koncernen Framtiden i september 2011. Företrädaren Carl-Johan Korsås återvände till sitt arbete som stadsdirektör i Jönköping.

 

Nu sparkas Anneli Snobl som vd för Framtiden som förvaltar drygt 70.000 bostäder i Göteborg via dotterbolagen Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder och Gårdstensbostäder. Hon lämnar sin tjänst den 16 mars.

 

Orsaken till hennes avsked är att styrelsen anser att hon inte kan säkerställa kommunfullmäktiges krav på Framtidens nybyggnadstakt.

 

I ett pressmeddelande sägs att Förvaltnings AB Framtiden med dotterbolag står inför stora utmaningar främst inom nybyggnation med höga krav från kommunfullmäktige om en nybyggnadstakt om 1.400 inflyttningsklara lägenheter årligen, vilket kommer att kräva struktur, verksamhets- och kulturförändringar.

 

Mariette Hilmersson har utsetts till tf vd för AB Framtiden. Hilmersson kommer närmast från rollen som chef för strategiska projekt inom AB Framtiden och är jurist med flera års erfarenhet av fastighetsrelaterade frågor i olika organisationer.