3 maj 2024
torsdag, 05 februari 2015 19:32

Peab bygger 344 lägenheter i Uppsala

Skrivet av 
alt

Peab byggstartar i Rosendal. Bild: Christensen & Co arkitekter.

 

Peab har fått uppdraget att bygga 344 nya lägenheter i bostadsområdet Rosendal, Uppsala. Beställare är Rosendal Fastigheter och kontraktssumman uppgår till 342 Mkr. 

 

De 344 lägenheterna, med ytor mellan 27 kvm och 50 kvm ska rymmas i en byggnad om sex våningar. Merparten av lägenheterna får en takhöjd på 3,7 meter och ett sovloft på cirka 14 kvm. I byggnaden kommer även en livsmedelsaffär, restaurang, gym samt kontorslokaler att uppföras. Byggnadens takterrass innefattar 200 meter löparbana, streetbasketplan och soltrappa.

 

– Intresset för projektet har varit stort och projektet har redan uppmärksammats i internationell press för dess gröna profil och innovativa design. Det har varit viktigt för oss att välja en erfaren byggare som kan infria förväntningarna, säger Henrik Svanqvist, vd Rosendal Fastigheter.

 

Projektet är en totalentreprenad. Arbetet påbörjas omgående och beräknas vara klart sommaren 2017.

 

– Det är mycket glädjande att vårt fina samarbete med Rosendal Fastigheter i det pågående projektet Smaragden nu banar väg för ett nytt projekt, det ligger i linje med vår affärsstrategi med ett långsiktigt samarbete, säger Mattias Tapper, arbetschef på Peab.