2 maj 2024
torsdag, 05 februari 2015 16:49

Balder köper Hotel Courtyard by Marriott

Skrivet av 
alt

Hotel Courtyard by Marriott ritades av Reflex Arkitekter och uppfördes av Skanska.

 

alt

Erik Selin, vd Balder, fortsätter med fler förvärv i Stockholm.

 

Fastighets AB Balder förvärvar hotellfastigheten Snöflingan 3 på Kungsholmen där Courtyard by Marriott Stockholm bedriver sin verksamhet. Fastigheten färdigställdes 2009 med en uthyrningsbar yta om cirka 22.000 kvm med 280 rum och med restaurangen Björk bar och grill.

 

Det var fonden Invesco European Hotel Real Estate som köpte hotellfastigheten i början av 2008 av norska Faktor Eiendom, ett bolag som gjorde konkurs hösten 2011. Priset då 2008 var 66 MEUR (640 Mkr vid dåtidens höga eurokurs).

 

Nu betalar Balder 670 Mkr för hotellfastigheten.

 

Hotel Courtyard by Marriott ritades av Reflex Arkitekter och uppfördes av Skanska. Hotellet har fått mycket beröm i branschkretsar för den genomtänkta logistiken, där såväl hotellgäster som personal enkelt och smidigt hittar rätt.

 

I samband med Skanskas arkitekttävling sa Johan Linnros, ansvarig arkitekt på Reflex Arkitekter:

 

– Den triangulära tomten är speciell, eftersom den möter både stenstaden i norr och parklandskapet mot Rålambshovsparken i söder. Hotellet bildar nu en ny stadsport till Kungsholmen.

 

Hotel Courtyard by Marriott är ljust med fasad i puts, kalksten och granit. De screentryckta fasadglasen mot parken är solskydd och ger fasaden ett spännande djup. De ändrar karaktär med ljus och reflektioner under dagen.

 

Genom åren, har Restaurang Björk Bar & Grill med koncept från Londons Blue Sky Hospitality, fått beröm.

 

I en kommentar till förvärvet säger Erik Selin, vd Balder Fastigheter:

– Balder äger nu totalt 30 hotellfastigheter, varav 8 finns i Stockholm, där Berns Hotell är det mest kända och där vårt förvärv av Courtyard by Marriott är vår största hotellfastighet i Stockholm. Vi är mycket positiva till Stockholm och dess tillväxt och vi kommer att göra fler förvärv i huvudstaden.