2 maj 2024
tisdag, 03 februari 2015 16:16

Humlegården: Fullt uthyrt på Birger Jarlsgatan 25

Skrivet av 
alt
Birger Jarlsgatan 25, nära Stureplan. Foto Åke E:son Lindman

 

alt

Peter Lind, fastighetschef på Humlegården Fastigheter. Foto: Gustav Kaiser.

 

I förra veckan tecknade Humlegården Fastigheter hyresavtal för den sista lediga kontorslokalen i fastigheten Österbotten 8 på Birger Jarlsgatan 25 i centrala Stockholm. Ny hyresgäst är företaget Face2Face. Bland övriga hyresgäster som flyttat in i fastigheten efter en omfattande, men varsam, renovering återfins Stockholms Handelskammare, LinkedIn, Redito och JLL Tenzing.


Fastigheten, med en total lokalarea om 6.300 kvm, byggdes i början av 1900-talet och har ett högt kulturhistoriskt värde. Ett spännande möte har skett mellan ursprunglig originalarkitektur i jugendstil och moderna lösningar där kundernas önskemål hela tiden varit centrala frågor. Renoveringen har bland annat inneburit att en hjärtvägg har ersatts med en pelarstomme vilket har möjliggjort effektivare kontorsytor. Humlegården har även samarbetat med en ljusarkitekt för att skapa trevliga miljöer i delar av huset som saknar direkt dagsljus.


– Efterfrågan på moderna lokaler i fastigheter med karaktär är stor, och det är just kombinationen av fin arkitektur och effektiva kontor som har bidragit till att vi lyckats hyra ut lokalerna i huset så fort. För moderna företag är det inte bara interiören som är avgörande, det är även viktigt hur fasad, entré och trapphus samspelar för att välkomna sina besökare, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården Fastigheter.