2 maj 2024
måndag, 02 februari 2015 17:39

Veidekke köper ut Coop i Högdalen

Skrivet av 
alt
Veidekke heläger nu storprojektet om 400 borätter i Högdalen.

 

Coop Fastigheter och Veidekke Bostad har sedan 2010 i ett samägt utvecklingsbolag drivit arbetet med att ta fram en detaljplan för bostäder i kv Branddörren i Högdalens Centrum. Nu när planen för området har vunnit laga kraft säljer Coop Fastigheter sin andel till Veidekke som nu startar detaljplanering för utbyggnaden av området, där uppemot 400 bostäder kan komma att byggas. Affären är baserad på ett underliggande fastighetsvärde på drygt 146 Mkr.

 

Samarbetet mellan Veidekke och Coop har genomförts i ett hälftenägt utvecklingsbolag. Veidekke köpte den 15 jannuari Coops andel om 200 byggrätter, motsvarande ett försäljningsvärde till slutkund om cirka 600 Mkr.

 

De totalt 400 bostadsrätterna, fördelat på fem lägre och tre högre hus har ett totalt försäljningsvärde om 1,2 Mdr kr. Omvandlingen av fastigheten, som innehåller en nedlagd skola, innebär att den gamla skolbyggnaden kommer att rivas, medan den före detta matsalen, som idag inrymmer Fria Teatern, kommer att bevaras. Byggstart är planerad till hösten 2015.

 

– Vi kommer att genomföra utbyggnaden i etapper och planerar att starta försäljningen av den första etappen om cirka 60 lägenheter redan före sommaren, säger Lina Brantemark, affärsutvecklare på Veidekke.