2 maj 2024
onsdag, 28 januari 2015 15:39

Vasakronan fyller projektfastighet på Söder

Skrivet av 
alt

Tillväxtverket hyr 4 600 kvm, Atkins 1.000 kvm och Sveriges BostadsrättsCentrum 1.400 kvm i Vasakronans kvarteret Nattugglan på Södermalm.



alt
Per Thiberg, Vasakronans chef för fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm.


Tillväxtverket, ingenjörsföretaget Atkins och Sveriges BostadsrättsCentrum (SBC) har av Vasakronan kontrakterats på tillsammans 7.000 kvm i kvarteret Nattugglan med adress Västgötagatan 5 på Södermalm, Stockholm.


I och med detta är samtliga kontorslokaler uthyrda och projektet når en uthyrningsgrad om 96 procent ett år innan den står klar för inflyttning. Redan i somras gjordes den första uthyrningen i projektet och då till spelutvecklaren Avalanche Studios. En kort tid därefter tecknades ett avtal med Paradox Interactive. Tillsammans hyr de 5.800 kvm.

 

Per Thiberg, chef fastighetsutveckling och uthyrning i Stockholm, konstaterar att intresset för fastigheten har varit stort och att bristen på bra kontorslokaler i perfekt ”Söderläge” är uppenbar:

 

– Läget är helt klart efterfrågat av alla typer av verksamheter. Nu har vi fått till en bra hyresgästmix och har dessutom hyrt ut varenda kvadratmeter kontor väsentligt mycket tidigare än beräknat.

 

Både Avalanche Studios och Paradox är sedan tidigare hyresgäster hos Vasakronan och kommer närmast från fastigheterna Gamen 8 och 12 i samma område. Thiberg ser nya möjligheter i de fastigheterna:

 

– Med den snabba uthyrningen av lokalerna på Västgötagatan 5 har vi har fått bevis för att Södermalm är eftertraktat. Lokalerna i de båda Gamarna har goda grundförutsättningar och vi har redan intressenter som tittar.

 

Även SBC är sedan en längre tid hyresgäst hos Vasakronan och flyttar till Södermalm från kvarteret Pennfäktaren på Vasagatan 7 nära Stockholms Centralstation.

 

Vasakronans investering i kvarteret Nattugglan motsvarar drygt 400 Mkr och när fastigheten står klar för inflyttning omfattar den cirka 13.000 kvm toppmoderna kontor i åtta plan.