2 maj 2024
onsdag, 21 januari 2015 17:06

PUB blir Scandic Haymarket

Skrivet av 
alt
AxFast bygger om PUB Hötorget till ett Scandic-hotell med 400 hotellrum samt 3.000 kvm restaurang- och mötesytor.

 

 

Scandic och AxFast skapar ett av Stockholms mest spännande storhotell i det historiska PUB-huset och sätter ytterligare Stockholm på den internationella hotellkartan. Husets originalinteriör kommer att lyftas fram för att återskapa ursprungskänslan och hotellytan blir närmare 16.500 kvm fördelat på cirka 400 hotellrum samt 3.000 kvm restaurang- och mötesytor.

 

AxFast köpte PUB-huset för ett år sedan och identifierade tidigt potentialen i att utveckla området, hotellet och handeln. Utgångspunkten var att erbjuda hotellet en möjlighet att göra ett större uttryck mot Hötorget samtidigt som handeln vänds ut mot Drottninggatan.

 

– Mötesplatsen PUB försvinner inte, det blir istället ett större fokus på handel och hotell i kombination. Nu skapas mer liv och rörelse i området genom att handeln utvecklas och hotellet görs mer synligt och tillgängligt, säger Erik Lindvall, vd AxFast.

 

PUB-huset är ett av Stockholms äldsta varuhus och ett uppskattat inslag i Stockholms stadsbild. Det var på PUB som Greta Garbo började som butiksbiträde på hattavdelningen innan Hollywood tog vid. När Scandic nu förädlar det klassiska huset till ett spännande internationellt storhotell är det med inspiration från 1920-talets stilideal parat med dagens kosmopolitiska storstadsliv.

 

– Med Scandic Haymarket vill vi skapa ett unikt storhotell för alla stockholmare och hitresande hotellgäster. Hotellet kommer att bli ett kraftfullt inslag i en helt ny karaktär för Hötorget med konserthus, biografer, hotell, restauranger och handel, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef för Scandic.

 

Scandic är den största hotelloperatören i Stockholmsregionen, med närmare 6.100 hotellrum, varav närmare 4.500 hotellrum i Stockholm city. I fjol ökade kedjan sin hotellkapacitet i Stockholm city med cirka 1.200 hotellrum genom nyöppnade HTL Kungsgatan och omvandlingen av tre Rica-hotell till Scandic Gamla Stan, Scandic Klara och Scandic Kungsgatan.