2 maj 2024
tisdag, 20 januari 2015 19:28

SPG planerar bostäder i Burlöv

Skrivet av 
alt

Idéskiss över SPG:s hyresrätter i Kronetorp.

 

SPG Bostad, har genom SPG Bostad Kronetorp AB, förvärvat mark för uppförande av 430 nya bostäder i Burlöv, norr om Malmö. Området har ett mycket bra läge i hjärtat av Öresundsregionen. I närområdet finns flertalet universitet och högskolor samt två stora flygplatser. År 2020 kommer en ny tågstation att stå klar i Burlöv där Öresundståget kommer att stanna. Tågförbindelsen till Malmö respektive Lund tar endast 5 minuter. Säljare av marken är Kronetorp Park Holding AB, som också kommer att ansvara för genomförandet av entreprenaden och den lokala uppföljningen.

 

I ett samtal med Fastighetsaktien säger Tobias Emanuelsson, partner i SPG, att förvärvet omfattar fyra kvarter närmast Herrgården Kronetorp med anor från 1700-talet. I och i kring Herrgården planeras bland annat för restaurang, handel och parker. Emanuelsson räknar med att bostäderna kan börja byggas under innevarande år och att de blir klara inom fyra år. Det blir en blandning av hyresrätter och bostadsrätter, gissningsvis med fördelningen 70 respektive 30 procent.

 

– Förvärvet passar väl in i vår strategi att bygga miljösmarta bostäder i starka regionsstäder i Sverige. Tomten har ett fantastiskt läge i Burlöv med närhet till grönområden och handel. Den nya planerade utökningen av spårbunden trafik som binder ihop Lund med Malmö och Köpenhamn är viktig. Det gör att de som bor här inte kommer ha behov av bil, något som är i linje med den miljömedvetenhet vi har, säger Tobias Emanuelsson.

 

SPG Bostad bildades under 2012 med fokus på att utveckla bostäder i regionstäder i Sverige. För närvarande har bolaget 480 hyresrätter under produktion. Dessutom har bolaget förvärvat fastigheter i centrala Stockholm med möjlighet till konvertering till bostadsrätter motsvarande 13.000 kvm och cirka 100 bostäder.

 

I och med förvärvet i Burlöv har SPG Bostad totalt cirka 1.000 bostäder under pågående utveckling i portföljen.

 

– Behovet av bostäder är stor och ser vi till planerade och påbörjade bostadsprojekt inser man snabbt att det är behov för att ytterligare öka byggandet. Vi hoppas påbörja ytterligare projekt under 2015, avslutar Tobias Emanuelsson.