2 maj 2024
måndag, 19 januari 2015 19:58

Falk, ny byggeneral i Stockholm

Skrivet av 
alt
Torleif Falk är ny byggeneral för Stockholms stad.

 

Nyligen presenterade finansborgarrådet Karin Wanngård i Stockholm en ny organisation som ska nå målet om 40.000 bostäder till år 2020 samtidigt som hon utsåg en byggeneral, Torleif Falk, som ska leda och samordna detta stora arbete.

 

Falk kommer senast från en roll som projektutvecklare på Stockholmshem och har tidigare arbetet inom den privata bostadssektorn och på flera arkitektkontor. Han är i grunden just arkitekt.

 

– Jag har jobbat i byggprocessen i olika roller, både ritat och projekterat hus och även varit delaktig på byggen. Jobbat som byggherre, med projektutveckling och drivit detaljplaner. Jag har sett problemen men också möjligheterna, säger Torleif Falk.

 

Byggeneralen, eller bostadssamordnaren, leder en nybildad genomförandegrupp där även representanter för trafikkontoret, exploateringskontoret, stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen ingår. Gruppen blir direktlänken mellan stadens förvaltningar, den politiska organisationen och de bygg- och bostadsbolag som är med och bygger den växande staden.

 

– Det finns en massa idéer om hur processerna kan förbättras och vad som kan göras för att få ännu bättre rull på byggandet. Till att börja med finns en gemensam projektlista som har tagits fram, mitt första uppdrag blir att läsa in mig på den och identifiera de projekt där det finns störst behov av stöd, fortsätter Torleif Falk.

 

Falk börjar sitt nya arbete den 1 februari och han kommer att rapportera till biträdande stadsdirektör Ingela Lindh. Hon är också den som leder en nyinrättad styrgrupp med berörda förvaltnings- och bolagschefer.