2 maj 2024
söndag, 18 januari 2015 18:35

Byggstart för Stenpiren i Göteborg

Skrivet av 
alt

Stenpirens resecentrum kommer att innehålla vänthall för resenärer och utrymmen för kommersiell verksamhet. Taket kommer att förses med solpaneler för delvis egenproducerad el.

 

Nu startar bygget av Stenpirens resecentrum vid Skeppsbron i Göteborg. I början av nästa år ska det stå färdigt och blir då en viktig bytespunkt mellan spårvagn, buss och båt. Stenpirens resecentrum kommer att innehålla vänthall, Pressbyrån, blomsterbutik, kafé, sushibar och en uteservering ner mot kajen.

 

– Vi vill att Skeppsbron ska bli en attraktiv plats där man gärna stannar till en stund. Det nya resecentrat blir en citynära mötesplats och knutpunkt för våra resenärer, säger Andreas Almquist, utvecklingschef på Västtrafik.

 

Vid Skeppsbron ska nya bostäder, butiker och arbetsplatser växa fram de närmaste åren. Arbetet med en ny spårvagnslänk i Stora Badhusgatan pågår sedan en tid och i augusti 2015 ska de arbetena vara klara.

 

Stenpirens resecentrum ska byggas i samma stil som Västtrafiks andra resecentrum, till exempel Nils Ericson Terminalen och Frölunda Torg, med glasfasad, trämaterial, natursten och öppna, upplysta ytor.