2 maj 2024
söndag, 18 januari 2015 18:29

Klövern avtalar med Elite Hotel i Uppsala

Skrivet av 
alt

Uppsalas första Elite-hotell får ett centralt läge.

 

Klövern tecknar 20-årigt hyresavtal med Elite Hotels i Uppsala. Avtalet omfattar cirka 10.000 kvm och innebär nybyggnation av ett hotell i direkt anslutning till gamla Posthuset. Annordia har varit rådgivare till Klövern.

 

Fastigheten ligger mitt i Uppsala med absolut närhet till Stadshuset, centralstationen samt det nya Resecentrum. Hotellet kommer att ha cirka 200 rum och utföras i en arkitektoniskt spännande stil. Inflyttning planeras till den 1 september 2016 då även koncernens gastropubkedja The Bishops Arms etablerar sig i fastigheten.

 

– Det känns inspirerande att äntligen få etablera Elite i Uppsala. Våra kunder har länge efterfrågat ett Elite hotell i Sveriges fjärde största stad och jag är övertygad om att hotellet kommer att utgöra ett värdefullt tillskott till Uppsalas hotell- och restaurangmarknad, säger Elite Hotels vd och ägare Bicky Chakraborty.

 

– Nu tar vi nästa steg och uppför den andra etappen av vårt pågående projekt vid centralstationen i Uppsala. Det är väldigt glädjande att få välkomna Elite Hotels som hyresgäst och vi tror att detta kommer bidra positivt på flera sätt till stadens utveckling, säger Rutger Arnhult, vd Klövern.