2 maj 2024
tisdag, 13 januari 2015 18:29

Hestia leder nytt noterat fastighetsbolag

Skrivet av 
alt

Stefan Björkqvist har utsetts till vd för Saltängen Property Invest AB.


Saltängen Property Invest AB, som på torsdag noteras på Nasdaq First North, har valt att lägga hela ansvaret för företagsledning, ekonomi, drift och förvaltning på Hestia.

 

– Jag är både stolt och glad över att Hestia ännu en gång valts som partner för att sköta den kompletta hanteringen av ett noterat fastighetsbolag, säger Gunnar Isaksson, vd för Hestia.

 

Stefan Björkqvist har utsetts till vd för Saltängen Property Invest AB. Vid sin sida i ledningen av bolaget har han Lars Blanke, som ansvarar för förvaltning och utveckling, och Gunilla Persson, som svarar för den ekonomiska rapporteringen. Alla tre har idag ledande befattningar inom Hestia.

 

I december köpte Saltängen Property Invest fastigheten Saltängen 1 i Västerås av Tribona för 1.075 Mkr. Byggnaden som inrymmer ICAs centrallager omfattar cirka 104.000 kvm och är fullt uthyrd till ICA Fastigheter Sverige AB.

 

Sedan i mars förra året leder och förvaltar Hestia det Nasdaq First North-noterade fastighetsbolaget Kallebäck Property Invest AB.