3 maj 2024
onsdag, 15 oktober 2014 14:13

Heimstaden säljer i Katrineholm till Nordhalla

Skrivet av 
alt

Kent Jonsson, ordförande, och Patrik Hall, vd för Nordhalla Fastigheter.


Heimstaden och Nordhalla har ingått avtal där Nordhalla per den 1 oktober förvärvar hela Heimstadens fastighetsbestånd i Katrineholm. Nordhalla finansierar förvärvet genom att utnyttja del av det sedan tidigare beviljade löftet om aktieägartillskott och aktieägarlån från Nordhallas ägare, som är Alecta, Heimstaden, samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser.

 

– Vi ser förvärvet av centralt belägna och välskötta bostadsfastigheter i Katrineholm, drygt 1 400 lägenheter, som en bra och långsiktig förvaltningsenhet i en region med goda framtidsutsikter. Vi är glada att vi har fått möjlighet till detta kompletteringsförvärv. Nordhalla diskuterar även andra förvärv där vi som långsiktig aktör hoppas kunna bidra till utvecklingen på bostadsmarknaden, säger Kent Jonsson, ansvarig för indirekta fastigheter på Alecta och ordförande i Nordhalla Fastigheter AB.

 

Efter förvärvet äger Nordhalla bostadsfastigheter i centrala lägen i Uppsala, Katrineholm, Växjö, Karlskrona, Vetlanda, Ljungby och orter i norra Skåne, omfattande drygt 6 000 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 4 Mdr kr.

 

– Katrineholmsportföljen utgör ett naturligt komplement till och passar väl in i Nordhallas nuvarande fastighetsportfölj. Vi är glada över att kunna utveckla samarbetet med Nordhallas övriga ägare Alecta samt Ericssons och Sandviks pensionsstiftelser, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden, tillika vd för Nordhalla.