2 maj 2024
lördag, 11 oktober 2014 17:58

Bostadspriserna faller i England

Skrivet av 
alt
Under finanskraschen 2008/2009 sjönk de brittiska bostadspriserna med 15 procent. Nu förväntas ett nytt prisfall på bostäder i England.

 

Enligt den senaste undersökningen från Rics, Royal Institution of Chartered Surveyors, kyls nu den brittiska bostadsmarknaden på grund av skärpta bolåneregler. Därför är troligt att de svenska bostadspriserna, liksom i en spegel, får samma utveckling som de brittiska prisfallet.

 

Enligt Financial Times rapporterar fastighetsmäklare i London ett första prisfall sedan tre år tillbaka i den brittiska huvudstaden med prognosen att det blir ytterligare prisfall i år och nästa år 2015.

 

I en rapport från Council of Mortgage Lenders sägs att det för första gången i år så minskade volymen för bolån under perioden juli och augusti.

 

I England infördes i april i år, liksom nyligen i Sverige, skärpta bolåneregler, regler som kräver mer detaljerad information om inkomster och utgifter av potentiella låntagare samtidigt som kraven skärps på dessa låntagares förmåga att återbetala bolånen i en marknad med högre räntor.

 

Flera prognosmakare spår högre reala boräntor i England under nästa år, vilket särskilt gäller för det stora antal låntagare som har tecknat lån med rörlig ränta.