17 maj 2024
måndag, 15 september 2014 16:46

Ratos noterar Inwido

Skrivet av 
alt

Susanna Campbell, vd för Ratos.

 

Ratos har beslutat gå vidare med börsnoteringsplanerna och genomföra en ägarspridning av dörr- och fönstertillverkaren Inwidos aktier genom försäljning av befintliga aktier.

 

Ratos är säljande aktieägare och avser att avyttra sammanlagt upp till 74,7 procent av totalt antal aktier i Inwido, varav 55,0 procent ingår i grunderbjudandet, 10,0 procent i ett eventuellt utökat erbjudande, och ytterligare upp till 9,7 procent om en övertilldelningsoption utnyttjas till fullo. Prisintervallet för Inwidos aktier uppgår till 63-74 kr per aktie. Bolagets styrelse har ansökt om notering av Bolagets aktier på Nasdaq OMX Stockholm och första handelsdag beräknas till den 26 september.

 

– Under våra tio år som ägare har Inwido gått från att vara den ledande fönster- och dörrtillverkaren i Sverige till att vara ledande i Europa. De senaste åren har många omfattande förbättringsinitiativ genomförts för att stärka lönsamhet och effektivitet. När Inwido nu går in i nästa fas där effekterna från initiativen fullt ut ska tas tillvara är det vår och bolagets bedömning att det är en lämplig tidpunkt att notera bolaget och därmed också öka synligheten för Inwido och dess varumärken under deras fortsatta resa, säger Susanna Campbell, vd för Ratos.

 

Ratos exitvinst i samband med noteringsdagen beräknas uppgå till cirka 1 180 Mkr vid mittpunkten i prisintervallet. Den slutgiltiga exitvinsten kommer bl a att påverkas av Ratos resultatandel från Inwido under tiden fram till börsnoteringen. Ratos har netto investerat cirka 1 125 Mkr i Inwido och vid mittpunkten av prisintervallet uppgår genomsnittlig årlig avkastning (IRR) till cirka 15% och innebär att Ratos erhållit cirka 3,3 gånger investeringen.

 

Efter noteringen kommer Ratos ägarandel i Inwido att uppgå till som lägst 21,5 procent (efter utökat erbjudande och fullt utnyttjad övertilldelningsoption) och som högst om enbart grunderbjudandet utnyttjas, till 41,3 procent. Ratos ägarandel i Inwido uppgår idag till 96,7 procent.

 

Carnegie och Handelsbanken Capital Markets är Joint Lead Managers och Joint Bookrunners och SEB är Co-Lead Manager i samband med Erbjudandet. Mannheimer Swartling Advokatbyrå är juridisk rådgivare och Sundling Wärn Partners finansiell rådgivare.