17 maj 2024
måndag, 08 september 2014 13:39

Nordisk storsatsning av Cushman & Wakefield

Skrivet av 
alt
Anders Nordvall blir vd för Cushman & Wakefield i Sverige.


Cushman & Wakefield har rekryterat sju partners från Catella Corporate Finance för att stärka sin närvaro i Sverige och Norden. Rekryteringarna sker i linje med Cushman & Wakefields globala strategi för att säkerställa positionen som bästa fastighetsrådgivare på samtliga betydande fastighetsmarknader runt om i världen.

 

Nya partners blir Anders Nordvall, Thomas Persson, Niklas Zuckerman, Per Hagman, Daniel Anderbring, Ola Jacobsson och Erik Dansbo. Vd för Cushman Wakefield i Sverige blir Anders Nordvall och nuvarande Sverigechefen Magnus Lange kvarstår på sin position året ut och lämnar därefter företaget. Teamet kommer även att arbeta tillsammans med Cushman & Wakefields ansvarige för Capital markets inom EMEA, Jan-Willem Bastijn samt Koen Nevens, som är ordförande för Benelux och Sverige.

 

Nyligen rekryterades även James Beckham för att leda Cushman & Wakefields Capital markets team i London, vilket är ännu ett steg mot målet att bygga en bas för ledande fastighetsrådgivning på transaktionsmarknaden i Europa och globalt.

 

– Nyrekryteringarna kommer att väsentligen stärka vårt transaktions- och kapitalmarknadserbjudande i Sverige och därmed kan vi bli en betydande spelare inom fastighetsrådgivning. Rekryteringarna utgör också en fantastisk plattform för oss för att bygga vidare på vår svenska och nordiska verksamhet, säger Cushman & Wakefields vd Carlo Barel di Sant’Albano.

 

Cushman & Wakefield har medvind för tillfället. Nyligen rapporterade företaget ökade intäkter med 20,2 procent för det gånga halvåret. Detta i takt med förbättringar på kreditmarknaden och lägre räntor vilka bidrog till ökade kapitalflöden.

 

Ifjol medverkade Cushman & Wakefields transaktionsteam i Europa och Mellanöstern var i fastighetstransaktioner och rådgivningsuppdrag till ett värde överstigande 26 miljarder euro.