17 maj 2024
fredag, 05 september 2014 11:12

Kungsleden säljer i Lidköping och Alvesta

Skrivet av 
alt
Fastigheten Valhall 8 i Lidköping.

 

Kungsleden fortsätter att renodla sitt fastighetsbestånd i enlighet med strategin och säljer fastigheterna Valhall 8 i Lidköping samt Alvesta 13:28 i Alvesta. Den totala köpeskillingen uppgår till knappt 62 Mkr, vilket är i nivå med de bokförda värdena.

 

Köpare av kontorsfastigheten Kungsleden säljer i Lidköping och Alvestaär det kommunägda bostadsföretaget AB Bostäder i Lidköping. Fastigheten ligger på Mellbygatan i den centrala delen av Lidköping och har en uthyrningsbar area på omkring 6 000 kvm. Frånträde sker i oktober.

 

Fastigheten Alvesta 13:28 är en mindre industrifastighet på Ågårdsvägen i Alvesta med en uthyrningsbar area på omkring 9 700 kvm. Frånträde äger rum i september. Kungsleden lämnar därmed orten.

 

– Arbetet med att skapa en större, mer koncentrerad och högkvalitativ fastighetsportfölj inom valda segment och regioner pågår för fullt. Vi är därför glada över att sälja ytterligare två icke-strategiska fastigheter ur vår portfölj, säger Kungsledens transaktionschef Ylva Sarby Westman.