17 maj 2024
fredag, 29 augusti 2014 11:49

Victoria Park köper i Eskilstuna för 1,7 Mdr kr

Skrivet av 
alt

Victoria Parks grundare Greg Dingizian äger fortfarande 11,8 procent i det noterade bolaget. I samband med köpet i Eskilstuna sjunker hans ägarandel eftersom säljaren Fogelvik Holding blir delägare i Victoria Park.

 

 

Victoria Park AB köper en bostadsfastighetsportfölj i Eskilstuna om totalt cirka 3100 lägenheter, med en uthyrbar yta om 244 000 kvadratmeter, för totalt 1,72 Mdr kr. Säljare är ett bolag i koncernen Fogelvik Holding som efter affären blir en betydande aktieägare i Victoria Park.

 

Förvärvet sker i bolagsform och är baserat på ett underliggande fastighetsvärde om 1,72 Mdr kr, motsvarande cirka 7 000 kr/kvm. Beståndet är fullt uthyrt med en genomsnittlig bostadshyra om 880 kr/kvm och år. Tillträde beräknas ske omkring den 1 december i år.

 

Efter affären kommer Victoria Park att ha en samlad uthyrbar yta om 613 000 kvm omfatande cirka 7 600 lägenheter. Fastighetsvärdet ökar med förvärvet från cirka 3,0 Mdr kr till cirka 4,7 Mdr kr. Den initiala direktavkastningen bedöms kunna uppgå till 5,5 procent.

 

Förvärvet ska bli finansierad, dels genom en till säljaren riktad nyemission om 115 Mkr kronor, dels genom upptagande av nya lån, dels med befintlig kassa. Avtalet är villkorat av finansiering.

 

– Detta är en viktig och strategisk affär för Victoria Park i Mälardalen. Genom den här affären tar vi ett stort steg mot vårt mål att förvalta en miljon kvm. Vi förvärvar ett välskött familjeföretag som vi förväntar oss kunna förädla ytterligare genom en värdeskapande fastighetsutveckling med en social dimension, säger Victoria Parks vd Peter Strand, i ett pressmeddelande.

 

JLL Tenzing är finansiell rådgivare och Fredersen Advokatbyrå är legal rådgivare till Victoria Park i transaktionen.