17 maj 2024
torsdag, 28 augusti 2014 13:35

Serneke köper Värmdö Byggentreprenader

Skrivet av 
alt

Lars Bergman säljer Värmdö Byggentreprenader till Ola Serneke.

 
Den Göteborgsbaserade bygg- och anläggningskoncernen Serneke gör en storsatsning i Stockholm. Detta genom att köpa Stockholmsbaserade Värmdö Byggentreprenader AB. Förvärvet innebär att Serneke blir en riksaktör med en total omsättning på närmare 2,4 Mdr kr.

 

– Detta är en strategiskt viktig satsning för Serneke. Vi jobbar mot en börsnotering av bolaget 2015 och ska bli en av Sveriges ledande byggkoncerner. För oss är en etablering i Stockholmsregionen ett självklart led i den utvecklingen, säger Ola Serneke, vd Serneke Group.

 

Serneke är sedan tidigare etablerat längs hela västkusten, från Strömstad ner till Malmö, med huvudkontor i Göteborg. Under de senaste åren har bolaget varit bland de snabbast växande i Sverige och kanske mest känt att bolaget utvecklar Karlavagnstornet i Göteborg med en byggnad som kan bli Nordens högsta.

 

Värmdö Byggentreprenader med säte i Gustavsberg, Stockholm, har varit verksamt i 40 år och omsätter cirka 700 Mkr med totalt 125 anställda.

 

– Med Serneke som köpare har vi hittat en genuin byggare som vi vet kan fortsätta utveckla bolaget som en stark aktör på byggmarknaden. Det känns bra att affären har kunnat genomföras nu och vi ser en positiv och spännande framtid för våra medarbetare i Värmdö Byggentreprenader, säger Lars Bergman, ägare av Värmdö Byggentreprenader.

 

Nu inväntas klartecken från Konkurrensverket innan Serneke tillträder som nya ägare.