17 maj 2024
onsdag, 20 augusti 2014 17:31

Riksbyggen byggstartar stort i Jönköping

Skrivet av 
alt

Tolust, Riksbyggen och Kommunal samarbetar i Jönköpings nya stadsdel Munksjöstaden.

 

Nu påbörjas bygget av den av Munksjöstaden i Jönköping. Tolust, Riksbyggen och Kommunal samarbetar i första etappen, som omfattar 7 av totalt 17 kvarter på området. Tillsammans ska de erbjuda ett varierat utbud av bostadsrätter, hyresrätter, kommersiella lokaler och ytor för samhällsservice i centrala Jönköping. Byggnationen påbörjas första kvartalet 2015 och första inflyttningarna beräknas ske hösten 2016.

 

Munksjöstaden är den del av Munksjö industriområde i centrala Jönköping, som förvärvades 2007 av Tolust AB, gemensamt ägt av Tosito och Lustgården. Den första etappen ska totalt innehålla cirka 500 lägenheter, 4 000 kvm handels- och serviceyta och 10 000 kvm kontor samt en förskola.

 

– Det är spännande att äntligen komma igång och utveckla Munksjöstaden. Vi ser fram emot att bygga en attraktiv, levande och hållbar ny stadsdel i Jönköping. I samarbetet med våra partners skapar vi också nya möjligheter som gynnar stadens utveckling, säger Tommy Fritz, Tolust, som bland annat svara för kontorsbebyggelsen, förskolan och cirka 150 lägenheter.

 

Riksbyggen ska uppföra cirka 250 borätter inom ramen för den första etappen, medan Kommunal planerar för 160 hyresrätter och 4 000 kvm lokaler.

 

– Riksbyggen har som mål att vara ledande i utveckling av attraktiva och hållbara boendemiljöer som kan efterfrågas av breda målgrupper. Vi har tidigare goda erfarenheter av bostadsbyggande i Jönköping och det här partnerskapet ger en bra plattform för att arbeta med stadsutveckling i ett långsiktigt perspektiv, säger Mari Broman, vice vd och chef affärsområde bostad på Riksbyggen.

 

– Vi är glada över att kunna delta i att utveckla en ny stadsdel och att bygga hållbara boendemiljöer med särskilt fokus på hyresrätter, säger Anders Bergström, tredje vice förbundsordförande och förbundskassör Kommunal.