16 maj 2024
torsdag, 03 juli 2014 16:32

Sista privata ön i Medelhavet är till salu

Skrivet av 
alt
Isola di Mal Ventre i bakgrunden, om cirka 80 hektar, är cirka 2 km lång.

 

alt

 

Den sydöstra kusten har vackra stränder och kristallklart vatten.

 

Om du vill investera initialt i lugn och ro är förmodligen Isola di Mal Ventre den enda privata större ö, omfattande 80 hektar, som nu är tillgänglig för försäljning i Medelhavet. Den ligger bara några mil utanför nordöstra kusten av Sardinien. Ön, som ligger cirka 20 mil från den fashionabla turistorten Porto Cervo, är idag obebodd.

 

Ön är cirka 2 kilometer lång med en högsta punkt om 18 meter över havet. Isola di Mal Ventre har varit bebodd av och till sedan romartiden. Den västra kusten av ön är ganska utsatt för den hårda vinden Mistral, medan den sydöstra kusten har vackra sandstränder med kristallklart vatten. Öns bergart är främst granit och ön är täckt med låg vegetation innehållande ett brett utbud av flora och fauna.

 

Beläget inom ett marint skyddat område, har ön inte varit föremål för någon bygglovsansökan sedan de nuvarande ägarna förvärvade ön 1972. En lokal arkitekt har ett förslag på en villa som kan byggas kring resterna av gamla byggnader. Om villor uppförs på Isola di Mal Ventre skulle värdet på ön öka dramatiskt.

 

Förväntad pris på ön är 1,5 MEUR och anbud kan lämnas på www.debutesq.com