17 maj 2024
tisdag, 01 juli 2014 17:01

Landmark London till salu för 2,3 Mdr kr

Skrivet av 
alt

The Landmark Hotel London är ett femstjärnigt hotell med rum som i genomsnitt är 55 kvm.

 

Ägarna till det berömda hotellet Landmark London vill nu sälja hotellfästigheten för 200 miljoner pund, cirka 2,3 Mdr kr. Hotellet, som har utsikt över Hyde Park, har cirka 400 mycket stora rum.

 

Alex HaywardDebutesq Group säger i en kommentar:

– Trots att hotellet har sett betydande investeringar under de senaste tre åren med hög beläggningsgrad, kan det byggas om för att förbättra hotellets intäkter och resultat. Det är bland annat möjligt att bygga ut hotellet som idag omfattar cirka 12 500 kvm.

 

Hayward säger vidare att London har haft en god avkastning sedan lågkonjunkturen och med undantag av Paris, är London den enda europeiska huvudstad där hotellmarknaden än bättre än före krisen 2008. År 2013 var London den fastighetsmarknad som var populärast för investerare av kommersiella fastigheter.

 

Hotellet var ursprungligen ett av Londons första järnvägshotell som invigdes år 1899 och det ansågs vara bland de vackraste av Londons järnvägshotell vid Marylebone station. Det har ett klocktorn och det uppfördes runt en stor central gård.

 

Ursprungligen fanns två huvudingångar, en på den norra sidan mot stationen och en på den södra sidan mot Marylebone Road.

 

Arkitekt var överste Sir Robert William Edis och stilen var eklektisk och rik. Berömda Ladys Alpine Club hyrde rum i hotellet för sin årliga middag.