16 maj 2024
torsdag, 26 juni 2014 19:28

Catena fick klartecken för Haga Norra

Skrivet av 
alt

Centralt aktivitetsstråk i Haga Norra.

 

alt

Gustaf  Hermelin, vd Catena.

 

Mark- och miljödomstolen avslår samtliga överklaganden gällande detaljplan av Catenas projektfastigheter i Haga Norra,  Solna. Länsstyrelsens beslut om detaljplanen ligger därmed fast och Catena går vidare med planerna om att förverkliga en ny modern stadsdel med både bostäder och lokaler.

 

– Beslutet möjliggör att vi kan gå vidare i utvecklingen av vårt spännande projekt i Solna enligt plan, säger vd Gustaf Hermelin.

 

Mark- och miljödomstolen konstaterar i sin prövning att det genom överklagandena inte framkommit något som ger domstolen anledning att bedöma frågor på annat sätt än vad som gjorts tidigare under detaljplaneprocessen. Beslutet kan överklagas till Mark- och miljööverdomstolen (hos Svea Hovrätt) där prövningstillstånd erfordras.

 

I december 2012 antog Solna kommunfullmäktige detaljplanen som omfattar Catenas båda fastigheter Stora Frösunda 2 och Hagalund 2:2 på vilka det planeras cirka 800 bostäder samt arbetsplatser, verkstäder och butiker. Till planen hör även mark för allmänt ändamål, gata, gång- och cykelväg, torg, park och område för spårvägstrafik.