16 maj 2024
torsdag, 26 juni 2014 19:21

Urban Design och Selgas Cano ritar Tekniska nämndhuset

Skrivet av 
alt

Det vinnande förslaget är en helhetslösning som både relaterar till omgivningens stora skala och skapar en levande stadsmiljö för människorna.

 

Urban Design och Selgas Cano har med sitt förslag ”Drivhus” vunnit arkitekttävlingen om Stockholms stads nya förvaltningsbyggnad, Tekniska nämndhuset, som ska uppföras i Söderstaden i Stockholm.

 

– Det vinnande förslaget förmedlar en stark vision om ett nytt sätt att bygga hållbart i staden. Förslaget hanterar målen med Tekniska nämndhuset Söderstaden och hela platsen på ett mycket skickligt sätt, säger Juan Copoví-Mena, fastighetsdirektör och tävlingsjuryns ordförande.

 

Enligt juryn förmedlar Drivhus en stark vision om ett nytt sätt att bygga hållbart i staden som är attraktivt, spännande och inspirerande, både för stockholmarna och för dem som kommer att arbeta i byggnaden.

 

Det vinnande teamet består av arkitekterna Erik Jarlöv, José Selgas, Helena Glantz, Jesús Azpeitia, Lucia Cano samt Johanna Fager, Alexander Stålhandske, Meri Serra, Barbara Bardin, Paolo Tringali, Alicia Cervera, Maria Levene, Victor Jimenez och Stig Bengtsson. Landskapsarkitekter är Land arkitektur med Anders Kling, Rebecka Rosén och Therese Lemos. Dessutom medverkar Sweco med Thomas Nord, konstruktör, och Will Sibia, energi- och miljöteknik.
    Den 21 augusti genomför Stockholms stad ett seminarium om Tekniska nämndhuset Söderstaden och ger en fördjupad presentation av det vinnande förslaget som en del av Söderstaden.