16 maj 2024
onsdag, 25 juni 2014 19:52

Vasakronan köper Göteborgsprojekt av NCC

Skrivet av 
alt

Vasakronan tillträder fastigheten Heden 46:3 under fjärde kvartalet 2015.

 

Vasakronan växlar upp i Göteborg och köper fastigheten Heden 46:3 i Ulleviområdet, Göteborg, av NCC för ett underliggande fastighetsvärde om 860 Mkr. Byggnaden är under uppförande och kommer att omfatta 20 200 kvm, mestadels kontor men också restaurang/kafé, gym och 125 garageplatser. Fastigheten är fullt uthyrd till Sweco, PWC, Fitness24Seven och Condeco. Fastigheten ligger i samma kvarter som Vasakronans Rättscentrum.

 

– Efterfrågan på kontorslokaler med hög standard och i bra lägen är stor i Göteborg. Därför kompletterar vi vårt bestånd i staden med en fullt uthyrd och modern fastighet i ett attraktivt kontorsområde där vi redan tidigare har en stark position, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

 

Fastigheten blir en GreenBuilding-fastighet och kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam. Lokalerna utvecklas även i enlighet med konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för hyresgästerna.

 

– Fastigheten är den tredje i raden av fastigheter som vi utvecklar i Ulleviområdet. Det är glädjande att kunderna uppskattar NCC:s koncept och att vi befäster vår position som ledande utvecklare av arbetsmiljöer och fastigheter, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.