16 maj 2024
måndag, 23 juni 2014 18:18

Centur avtalar med Sodexo på Lyckholms

Skrivet av 
alt
Christian Hahne är arbetande styrelseordförande i Centur.

 

alt

 

Totalt kan Centur bygga 30 000 kvm på Lyckholms i Göteborg.

 

 

Fastighets AB Centur, samägt av Peab och Balder, har tecknat det första hyreskontraktet på det gamla bryggeriet Lyckholms i Göteborg. Ett sjuårigt samarbetsavtal hart tecknats med service management-företaget Sodexo, som ska hyra 1 400 kvm och från och med den 1 september 2015. Sodexo blir samtidigt leverantör av en rad servicetjänster på området och kommer erbjuda ett brett utbud av tjänster inklusive en öppen restaurang för att bidra till en attraktiv kontors- och mötesplats.

 

– Vi har affärslösningar som möter de höga kraven som ställs på moderna och flexibla kontor. Vi skapar en väl fungerande arbetsplats med våra servicetjänster vilket ökar värdet för såväl hyresgästerna som för ägarna, säger Azita Shariati, vd Sodexo.

 

Arbetet med att färdigställa området vid Lyckholms pågår för fullt. Det anrika bryggeriet får sällskap av två större kontorsfastigheter, miljöcertifierade enligt Breeam, för att möta efterfrågan på moderna och kostnadseffektiva arbetsplatser i Göteborg. Det finns även en disponentvilla som blir en unik och attraktiv konferens- och mötesplats för både hyresgäster och andra företag.

 

– Det är alltid en speciell händelse att signera de första hyreskontrakten i ett stort byggprojekt. Sodexo blir en viktig partner för att Lyckholms ska utvecklas och bli en attraktivt mötes- och arbetsplats i Göteborg med ett serviceutbud i toppklass, säger Börje Eckegren, projektutvecklare på Peab.

 

Sammanlagt har Centur möjlighet att bygga cirka 30 000 kvm på Lyckholm. Den första etappen omfattar 20 000 kvm. Den 1 april nästa år kommer Peab att samlokalisera sin verksamhet till Lyckholms med en kontorsyta på cirka 4 000 kvm.