29 april 2024
tisdag, 17 juni 2014 15:55

Newsec tar starka varumärken till Vällingby City

Skrivet av 
alt

K-fem ritad av Gert Wingårdh, utsågs 2008 till Världens bästa byggnad för shopping på World Architecture Festival i Barcelona.

 

Vällingby City, som ägs av Svenska Bostäder, har genom Newsec, tecknat avtal med två nya aktörer om att öppna butiker i varuhuset Kfem. Nya hyresgäster blir Stadium och H&M och de kommer att satsa stort, bland annat ska H&M addera inredningskonceptet H&M Home. Nyinvigning av huset sker i två etapper, den första i november och den andra i april nästa år. Inför invigningarna kommer omfattande kundanpassningar och omflyttningar att genomföras.

 

Under 2012 påbörjades ett arbete med att skapa en långsiktig plan för utvecklingen av Vällingby City i vilket Kfems framtid är en central del. Det stod tidigt klart att övre plan skulle fyllas med ett antal större ankarhyresgäster medan gatuplan skulle inhysa lite mindre butiker. Den totala butiksytan har ökat från 8 092 kvm, till dagens 9 742 kvm när allmänytor har konverterats till butiksyta. I dag är mer än 80 procent av den ytan uthyrd.

 

– Med så hög uthyrningsgrad, och så starka varumärken bland hyresgästerna har Vällingby City blivit ett centrum att verkligen räkna med i regionen, säger centrumchef Peter Appelgren, Newsec.

 

Vällingby City totala lokalyta är cirka 70 000 kvm. Under 2013 var den totala omsättningen cirka 1,5 Mdr kr och antalet besökare omkring 10 miljoner.