29 april 2024
tisdag, 17 juni 2014 15:34

Stockholmsrummet är invigt

Skrivet av 
alt

Utställningarna i Stockholmsrummet i Kulturhuset kommer löpande förändras och utvecklas och växla mellan fem teman: vatten, trafik, grönt, hållbarhet och nya planprojekt.

 

Under tisdagen invigdes Stockholmsrummet i Kulturhuset av stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M). Stockholmsrummet är stadens nya mötesplats för att visa och samtala med stockholmarna om den växande staden. I den första utställningen visas ett antal större byggprojekt som alla är en del av målet att bygga 140 000 bostäder till 2030.

 

Syftet med Stockholmsrummet är att skapa förståelse och väcka nyfikenhet kring möjligheter och utmaningar för det växande Stockholm. De största pågående byggprojekten i det växande Stockholm, vilka visas i Stockholmsrummet, är Slussen, Hagastaden, Norra Djurgårdsstaden och Hammarby sjöstad.

 

Utställningarna i Stockholmsrummet kommer löpande förändras och utvecklas och växla mellan fem teman: vatten, trafik, grönt, hållbarhet och nya planprojekt. Stadsbyggnadskontoret, Exploateringskontoret, Trafikkontoret, Exploateringskontoret Innovation och Miljöförvaltningen kommer att ha två månader var åt gången för att göra olika presentationer.

 

– Stockholmsrummet är en viktig del i dialogen om den växande staden och om alla projekt som pågår när vi ska bygga 140 000 nya bostäder. Stockholmsrummet finns mitt i city och jag hoppas att fler människor vill engagera sig i stadens utveckling, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

 

Stockholmsrummet är i sin nuvarande form är en temporär lokal som håller öppet från juni 2014 till september 2015, och enligt planeringen ska ett permanent Stockholmsrum öppnas i september 2015 i nedre plan i Kulturhuset i en lokal som vetter ut mot Sergels torg.