29 april 2024
måndag, 16 juni 2014 18:56

Scandic opererar nytt hotell i Berlin

Skrivet av 
alt
Scandic satsar på Tyskland, Europas största hotellmarknad.

 

Nu ökar Scandic närvaron i Tyskland genom att ta över Alsterhof Hotel i Berlin. Hotellet med 217 rum har precis genomgått en omfattande renovering för motsvarande 70 Mkr och ligger strategiskt placerat nära shopping och nöjen i västra Berlin. Sedan tidigare har Scandic två hotell i Tyskland: Scandic Potsdamer Platz i centrala Berlin och Scandic Hamburg Emporio i Hamburg.

 

Scandic tar över Alsterhof Hotel den 1 september och i samband med detta byter hotellet namn till Scandic Berlin Kurfürstendamm. Ett långsiktigt hyresavtal har tecknats med den norske hotell- och fastighetsägaren Lars Wenaas, som även äger Scandic Potsdamer Platz i Berlin.

 

– Den tyska ekonomiska utvecklingen är stark och det är en av anledningarna till att vi väljer att satsa i Tyskland, Europas största hotellmarknad. Vi har även fått ett positivt gensvar och bemötande på våra befintliga hotell i landet, vilket är ett kvitto på att Scandic som varumärke och koncept uppskattas. Vi uppskattar också utvidgningen av samarbetet med fastighetsägaren Lars Wenaas, säger Frank Fiskers, koncernchef på Scandic.