29 april 2024
fredag, 13 juni 2014 17:10

Serneke byggstartar One Roof åt SKF

Skrivet av 
alt
SKF:s nya hus omfattar 8 000 kvm i Gamlestaden, Göteborg.


I fredags skedde den officiella byggstarten av SKF Sveriges nya kontor- och verkstadsbyggnad i Gamlestaden, Göteborg. Projektet bedrivs i nära samarbete mellan parterna under formen samverkansentreprenad där Serneke Bygg står för totalentreprenaden. Byggnaden, som ska certifieras enligt Leed Gold, ska stå färdig under sommaren 2015.

 

One Roof är arbetsnamnet på den nya byggnaden som uppförs på den södra sidan av Säveån. Här kommer en modern och miljöklassad byggnad uppföras på dryga 8 000 kvm och med plats för över 300 medarbetare. Byggnaden kommer att utgöras av en verkstads- och laboratoriedel samt kontor- och konferensutrymme.

 

SKF:s målsätttning är att skapa en dynamisk arbetsmiljö med många mötespunkter för samverkan mellan olika avdelningar och kompetenser för att frigöra personalens fulla potential och kunna åstadkomma starkt kundfokus.

 

Ola Serneke, vd för projektets totalentreprenör, säger:

– Detta är ett prestigeprojekt och vi är både stolta och glada att få förtroendet av SKF Sverige. Det är extra roligt att vi får jobbet i tuffast tänkbara konkurrens och där referenser från liknande projekt och stark organisation avgjorde till vår fördel.

 

Sedan tidigare finns det ett beslut om att SKF ska lämna norra sidan av Säveån till förmån för att utveckla ett bostads- och handelscentrum. Det är mot den bakgrunden satsningen på One Roof ska ses. Byggnaden placeras utmed von Utfallsgatan med en tydlig, välkomnande entré och publika ytor. Transporter till och från verkstaden sker via interna kommunikationsvägar inne på området.