29 april 2024
fredag, 13 juni 2014 14:25

2000 nya bostäder till Årstastråket

Skrivet av 
alt
Planarbetet för den tredje etappen har startats för Årstastråket.

 

alt

Regina Kevius, stadsbyggnadsborgarråd (M).

 

Under torsdagen beslutade stadsbyggnadsnämnden att starta planarbetet för den tredje och sista etappen inom programmet för Årstastråket. Förslaget innebär mellan 1 500 och 2 000 nya bostäder i ett kollektivtrafiknära läge söder om Bolidenplan längs Johanneshovsvägen. Det är en viktig ökning från ursprungsförslagets 650 bostäder. Förutom nya bostäder föreslås också handel och service i bottenvåningarna, i första hand längs Bolidenvägen, Johanneshovsvägen och runt Bolidenplan.

 

– För att kunna genomföra ambitionerna med promenadstaden är det viktigt att vi använder marken vid tunnelbanestationerna på ett effektivt sätt. Därför är jag glad över att vi får in uppemot 2 000 nya bostäder i det här förslaget som ligger ett par hundra meter från Globens tunnelbanestation, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

 

Fakta

Fastighets- och bostadsbolag: Stockholmshem, FastPartner, Brostaden, HSB, Ebab samt Möller & Partners. Fler byggherrar kommer att markanvisas under planarbetet.

Antal bostäder: 1 500 – 2 000.

Upplåtelseform: Hyresrätter och bostadsrätter.

Avstånd till kollektivtrafik: 200 meter till Globens tunnelbanestation. Tvärbanan har stationer vid Globen och Linde. Området trafikeras även av busslinje 144.

Tidplan: Samråd andra kvartalet 2015, granskning fjärde kvartalet 2015, antagande andra kvartalet 2016.