4 maj 2024
torsdag, 12 juni 2014 16:53

Stena ska bygga 480 bostäder vid Telefonplan

Skrivet av 
alt

Gatuvy över det västra kvarteret (kvarter 1) i korsningen Telefonvägen och Mikrofonvägen. Illustration: Varg Arkitekter.

 

I dagarna påbörjas planarbetet för 480 nya bostäder i fyra kvarter vid Telefonplan strax söder om Stockholm. Förutom bostäder innehåller förslaget en överdäckning av tunnelbanan, förskola och lokaler för service och butiker. Byggherre är Stena Fastigheter och upplåtelseformen blir blandad, cirka 270 hyresrätter och 210 bostadsrätter.

 

– Vi måste göra allt vi kan för att bygga bort bostadsbristen som råder. Därför är jag glad över att vi nu kan starta en detaljplan med totalt 480 nya bostäder i ett bra kollektivtrafikläge vid Telefonplan, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

 

Förslaget bygger vidare på den befintliga karaktären med en blandning av höga och låga hus och med olika uttryck i gestaltningen av fasaderna. Kvarteren har lokaler i bottenplan och det västra kvarteret inrymmer även en förskola med sex avdelningar. Inom överdäckningen ryms stationens ankomsthall, butiker och cykelparkering.