3 maj 2024
onsdag, 11 juni 2014 16:33

DigiPlex säkrar 559 Mkr i obligationslån

Skrivet av 
alt

Digipex bygger nu ett datacenter i Upplands Väsby. Bild från anläggningen utanför Oslo.

 

Datacenterföretaget DigiPlex meddelar att företaget har genomfört en femårig obligationstransaktion som tillför bolaget 559 Mkr (motsvarande 49,7 MGBP).


Transaktionen kommer att användas till att finansiera konstruktionsfasen och bidra till långsiktig finansiering av DigiPlex senaste anläggning i Norge som byggs i kommunen Fet utanför Oslo. Datacentret byggs huvudsakligen för IT-företaget Evry AS, som har tecknat ett leasingavtal om 21,5 år omfattande 4 200 kvm.

 

DigiPlex grundades 2000 och ägs av William Conway (grundare och Co-CEO i The Carlyle Group) och Byrne Murphy (grundare och chef för fastighetsbolaget Kitebrook Partners).

 

– Vi är glada över den positiva och starka respons som investerare har gett DigiPlex i samband med planerna för datacentret i Fet kommun.  Det är ett kvitto på att vi har ett starkt erbjudande och det är minst sagt lovande att vi på det här sättet visar att vi har tillgång till de likvida medel som präglar de internationella obligationsmarknaderna, säger Byrne Murphy.

 

Sedan tidigare har DigiPlex två anläggningar i Norge och en i Storbritannien. Dessutom uppför bolaget närvarande ett datacenter i Upplands Väsby norr om Stockholm. Denna anläggning ska enligt planerna driftsättas under första halvåret 2015.

 

Genom samarbeten med branschpartners har DigiPlex utvecklat en prisbelönad kylteknik vilken har belöntats med priset ”Future Thinking and Design Concepts”. Bolaget har desstuom en av de mest lönsamma affärsmodellerna i branschen. Baserat på befintliga kontrakt, kommer CAGR för EBITDA från 2009 till och med 2017 vara cirka 20 procent.