3 maj 2024
torsdag, 05 juni 2014 13:40

Prologis och Bergmoen tecknar avtal i Oslo

Skrivet av 
alt

Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden och Rolf Hansteen, koncernchef i Bergmoen AS.

 

Prologis, det världsledande företaget inom industrifastigheter, har tecknat ett samarbetsavtal för att utveckla en ny logistikpark i Oslo.

 

Prologis Gardemoen Logistics Park kommer att etableras i Gardemoen Business Park, som ligger i närheten av Oslos flygplats. Anslutningen till E6 mot Oslo och Hamar och till E16 mot Bergen västerut och Sverige österut, innebär att lokaliseringen är mycket lämplig för distribution.
Bergmoen kontrollerar ungefär 900 000 kvm av företagsparkens totala yta på 5 miljoner kvm.

 

Gardemoen Business Park omfattar mark för detaljhandel, logistik, hotell och kontorsbyggnader. Ungefär 10 procent av företagsparkens totala yta har hittills tagits i bruk.  Prologis Gardemoen Logistics Park kommer att disponera mark som kan användas till 150 000 kvm logistikyta.

 

– Utifrån godsflöden och kundernas efterfrågan, så bedömer vi att det finns en betydande potential för utveckling av högeffektiva logistik- och distributionsanläggningar här. Avtalet med Bergmoen ger oss möjligheten att etablera en logistikpark i ett dynamiskt område för handel och industri nära en av Nordens största flygplatser, säger Allan Lavén, regiondirektör Prologis Norden.

 

– Jag är övertygad om att samarbetet med Prologis kommer att ha stor påverkan på hela Gardemoen Business Parks fortsatta tillväxtpotential. Ett logistik- och detaljhandelskluster har redan etablerats. Andra logistikaktörer, kontorsbyggnader och hotell är också på plats. Etableringen av Prologis Gardemoen Logistics Park kommer att bli en viktig faktor i den fortsatta expansionen av företagsparken, eftersom logistikparken kommer att tillgodose kundernas krav på högeffektiva logistikbyggnader, bra infrastruktur och närhet till andra företag och tjänster, säger Rolf Hansteen, koncernchef i Bergmoen AS.