3 maj 2024
onsdag, 04 juni 2014 18:20

Svenska Hus bygger för Swedbank i Frölunda

Skrivet av 
alt

Svenska Hus bygger nytt för Swedbank i Frölunda. Bild Liljewall Arkitekter.

 

Svenska Hus AB har tecknat avtal med Swedbank och Fastighetsbyrån för uppförandet av ett nytt hus för deras verksamhet i Västra Göteborg. Huset ska byggas på Topasgatan i Frölunda och kommer att innefatta kontor fördelade på två plan och med en total yta av 2 400 kvm. Fastigheten är ritad av Liljewall Arkitekter och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Entreprenör är MVB Väst AB i samverkan med Svenska Hus AB.

 

– Vårt mål har varit att slå ihop våra två kontor i väster till ett nytt representativt kontor med attraktivt läge. Det känner vi att vi uppnår här med detta spännande hus. En helt igenom positiv process med ett lyckat resultat, menar Jan Sundström, kontorschef för Swedbank Göteborg Västra.

 

Byggnationen har nyligen påbörjats och det nya kontoret ska stå klart sommaren 2015. I husets markplan finns även plats för ytterligare en hyresgäst som önskar en attraktiv lokal på cirka 600 kvm.

 

– Det känns mycket bra att få skapa ett modernt och ändamålsenligt kontor tillsammans med Swedbank. Samspelet med Svenska Hus har fungerat bra och vi är mycket nöjda med att vi fått möjligheten att påverka utformningen både interiört och exteriört, säger Urban Kullbo, ägare till Fastighetsbyrån i Göteborg Väster.

 

– Det har varit en mycket rolig och intressant resa att få arbeta fram ett koncept för två så stora och väletablerade aktörer som Swedbank och Fastighetsbyrån. Vi tror även att dessa kommer att ha en mycket positiv dragkraft för att hitta rätt hyresgäst till den lediga ytan i markplan, säger Niklas Simonsson, uthyrningschef på Svenska Hus.